30-07-03

Volume 29

Season 6, episodes 13-16.
Sight unseen: SG1 keert terug van een missie met een eeuwenoude artifact. Hiermee worden verschrikkelijke maar onschuldige wezens zichtbaar die in een paralelle wereld leven. Als bij de burgers buiten de basis paniek uitbreekt, moeten O'Neill en zijn team een oplossing vinden  voordat massa-hysterie de overhand neemt...
Smoke & mirrors: Senator Kinsey is slachtoffer van een aanslag tijdens zijn verkiezingscampagne. Op bewakingscamera's is duidelijk te zien dat O'Neill het gebouw waaruit geschoten is, uitrent. Met O'Neill achter de tralies moeten Carter, Teal'c en Jonas zijn onschuld trachten te bewijzen.
Paradise lost: Maybourne beweert tijdens een bezoek aan O'Neill dat hij de sleutel bezit tot buitenaardse technologie. In ruil hiervoor wil hij een presidentiële pardon voor zijn misdaden. Wanneer SG1 Maybourne begeleidt om de nodige gegeven op te halen, blijkt dat zijn bedoelingen niet helemaal zuiver zijn.
Metamorphosis: SG1 ontdekt dat Nirti in een poging de perfecte gastheer te maken, de bewoners van een planeet aan het muteren is door hun DNA te veranderen. Als O'Neill gevangen genomen wordt tijdens een poging om Nirti te stoppen, moet er snel een manier worden gevonden om van de planeet te vluchten voordat SG1 ook begint te veranderen...

20:58 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 28

Season 6, episodes 9-12.
Allegiance: Op de vlucht van een Goa'uld aanval, moeten de Tok'ra bescherming zoeken bij een SGC basis, genaamd de Alpha Site. Dit kamp wordt bewoond door rebellerende Jaffa. De eeuwenoude haat tussen de twee volkeren bereikt een hoogtepunt als er een onzichtbare moordenaar het kamp teistert. Kan O'Neill het bloedbad stoppen voordat de moordenaar de locatie van het kamp kan doorgeven aan de vijand?
Cure: SG1 bezoekt Pangar, een planeet waar mensen wonen die een drug hebben ontwikkeld die hun immuunsysteem perfect maakt. Als SG1 uitzoekt hoe deze drug wordt gemaakt, doen ze een ontdekking die de sleutel zou kunnen zijn tot de oorsprong van de Tok'ra.
Prometheus: Het ultra-geheime ruimteschip X-303 met Carter en Jonas aan boord wordt gekaapt door NSA-officieren.
Unnatural selection: Als SG1 in de diepe ruimte aan hun lot worden overgelaten, komen Thor en 'the Ancients' ter hulp. Ze willen dat O'Neill ze gaat helpen om te vechten tegen de Replicants, die hun planeet teisteren.

19:38 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 27

Season 6, episodes 5-8.
Nightwalkers: Als een wetenschapper tijdens zijn onderzoek naar stamcellen verdwijnt, gaan Carter, Teal'c en Jonas op onderzoek uit. Ze ontdekken dat het dorp waar deze man werkte, vol zit met Goa'uld die alleen 's nachts de dorpelingen kunnen beheersen. Zullen Carter, Teal'c en Jonas ook hier het slachtoffer van worden?
Abyss: Een Goa'uld Lord houdt O'Neill gevangen en martelt hem om meer te weten te komen over de Tok'ra. Terwijl O'Neill aan het lijden is, denkt hij Daniël Jackson te zien. Is hij echt of is het een hallucinatie? Intussen moet SG1 haast maken om O'Neill te redden, voor het te laat is...
Shadow play: Jonas zit in een tweestrijd als een oude professor, afkomstig van zijn thuisplaneet, de hulp van SG1 vraagt. SG1 zou een staatsgreep in scène moeten zetten om een burgeroorlog te voorkomen.
The other guys: Twee stuntelende wetenschappers , die werken aan onderzoeksprojecten op andere planeten, zijn getuige van de ontvoering van het SG1-team door de Goa'uld. Ze besluiten tegen hun orders in om SG1 te gaan bevrijden. Wat ze niet weten is dat de ontvoering opgezet spel is. Op die manier hoopt SG1 te kunnen infiltreren binnen de Goa'uld en zo kontakt te kunnen maken met de Tok'ra informant

19:19 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 26

Season 6, episodes 1-4.
Redemption, parts 1 & 2: SG1 moet twee potentiële rampen zien te voorkomen. Er is een concentratie van energie in de sterrenpoort ontstaan die de Aarde dreigt te vernietigen. En als Teal'c thuis komt treft hij zijn vrouw dood aan, zijn zoon vervreemd en zijn planeet wordt aangevallen.
Descent: SG1 onderzoekt een verlaten Goa'uld moederschip. Terwijl ze het schip proberen te redden, worden ze aangevallen en komt het ruimteschip in een duikvlucht terecht richting de Aarde. Ze komen terecht in de zee, zinken diep in de oceaan en komen er vast te zitten. De tijd begint te dringen voor O'Neill en zijn team...
Frozen: Een bevroren vrouwelijk buitenaards wezen wordt gevonden op de Noordpool. Alles wijst erop dat ze dateert van voor de mensheid. Ze zou zelfs van het ras kunnen zijn die de sterrenpoort hebben uitgevonden. Nadat SG1 haar weer tot leven hebben gebracht, blijkt dat ze een dodelijk virus met zich mee draagt.

18:57 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 25

Season 5, episodes 21-22
Meridian: Daniël Jackson keert terug van een missie op een andere planeet waarbij hij radio-actief besmet is geraakt. Verder wordt hij ook beschuldigd van sabotage. Terwijl Daniël voor zijn leven vecht, komt SG1 erachter wat er werkelijk plaats heeft gevonden op de verre planeet.
Revelations: Kort na het verlies van Daniël Jackson moeten de overige leden van SG1 een reddingsoperatie opzetten op een onherbergzame planeet. Hun doel is om Heimdal, een Asgard wetenschapper, en een ondergrondse laboratorium te redden. Maar SG1 zal het moeilijker krijgen dan ze denken.

18:45 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 24

Season 5, episodes 17-20.
Failsafe: Terwijl een asteroïde richting de Aarde komt, knapt SG1 een verlaten Goa'uld schip op om als schans te gebruiken voor het lanceren van een raket, die de asteroïde zou moeten vernietigen voordat die de Aarde treft. Maar het SGC verliest het contact met het schip en vermoed dat SG1 is neergestort.
The warrior: Het nieuws verspreidt zich als een lopend vuurtje op Chulak. Een geweldige strijder leidt nu de Jaffa rebellie. Hij was vroeger de rechterhand van de Goa'uld Imhotep; zijn naam is Kytano en hij heeft al honderden volgelingen. Maar is dit niet te veel van het goede...
Menace: Een slapende vrouwelijke robot , gevonden op een onvruchtbare planeet, wordt naar de Aarde vervoerd voor onderzoek. Als ze weer wakker wordt, vertoont ze een kinderlijke nieuwsgierigheid voor haar omgeving en voelt ze zich aangetrokken tot Daniël. Maar is ze wel zo onschuldig als ze lijkt?
The sentinel: Kolonel O'Neill moet de hulp van een tweetal veroordeelden inschakelen in een poging om een planeet van de Goa'uld te beschermen. Als de automatische defensiesystemen van de planeet uitvallen, berust het voortbestaan van een hele wereld in de handen van SG1 en twee ex-NID operators.

18:36 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 23

Season 5, episodes 13-16.
Proving ground: Jack O'Neill geeft les aan nieuwe rekruten. "Als je te maken hebt met dingen waar wij mee te maken hebben, moet je snel denken". Maar het toekomstige SG-team van een zenuwachtige luitenant raakt opeens betrokken bij een oefening waar het veel van kan leren, zeker als O'Neill gewond is geraakt bij een duel.
48 hours: Het SG1 kan zich net door de sterrenpoort in veiligheid brengen na een bijna dodelijke achtervolging per glijder. Maar net als Teal'c erdoor heen springt, wordt het systeem vernietigd waardoor hij in de ether verdwijnt.
Summit: Er wordt een plan gesmeed dat de ambities van de Goa'uld voor altijd kan dwarsbomen. Het zou kunnen inhouden dat al hun leiders worden uitgeschakeld. De grootste schakel in dit plan is Daniël Jackson...
Last stand: Het SG1 bevindt zich in een kritieke situatie. Carter is gevangen in een tunnel die door de vijand is omsingeld. Ze slaagt erin een uitweg te vinden door met kristallen de grot te laten ontbinden. Ondertussen wordt het evenwicht van het leven verstoord doordat Anubis, de Eerste System Lord, weer opduikt.
 

18:01 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 22

Season 5, episodes 9-12.
Between two fires: Als de leden van SG1 naar de Tolians terug keren ontdekken zij dat het Toliaanse beleid over het delen van kennis en technologie is veranderd. Zij zijn nu bereidt om hoogtechnologische wapens te delen met de Aarde. Maar Carter's vriend Narmin waarschuwt dat dit ernstig gevaar betekent voor de Aarde...
2001: SG1 ontdekt een spannende mogelijkheid om een samenwerking te vormen met een vergevorderd ras,dat bereidt is om zijn levensverlengende medische technologie te delen. Daarvan hebben wij het gevaar al gezien ( zie aflevering '2010' ). Zal de waarheid aan het licht komen voordat het voor de toekomst te laat is?
Desperate measures: Een Russisch vehikel wordt overvallen en zijn vracht, een Jaffa, wordt in beslag genomen. Elders wordt Carter ontvoerd. Tijdens een onderzoek komt O'Neill in contact met Maybourne, die het team moet vertrouwen om Sam te redden en de connectie met de Jaffa op te lossen. Het spoor leidt naar dodelijke experimenten uitgevoerd door een zonderlinge miljardair.
Wormhole X-treme!: Een schip op weg naar de Aarde wordt gelinkt aan de pod die gevonden is door de buitenaardse Marty ( zie aflevering 'Point of no return' ). SG1 ontdekt dat Marty een adviseur is geworden bij een sci-fi serie genaamd 'Wormhole X-treme', met een verhaallijn die erg sterk lijkt op de missies van het Stargate Project...

17:30 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 21

Season 5, episodes 5-8.
Red sky: SG1 wordt op de planeet K'Tau verwelkomd door een religieus leider die denkt dat de roodgekleurde hemel op het moment van hun aankomst een teken van de goden is. Maar eigenlijk is het een dodelijke reactie van de zon veroorzaakt door SG1...
Rite of passage: Als tiener Cassandra de puberteit bereikt, ontstaat een electro-magnetisch veld in haar lichaam. Dit is het gevolg van genetische experimenten van de Goa'uld. SG1 en de adoptieouder Dr. Frasier moeten een verbeten strijd leveren om haar leven te redden.
Beast of burden: Chaka, een Unas-vriend van Daniël, wordt gevangen genomen door een pre-industriële beschaving dat het Unasvolk als slaven gebruikt. In zijn poging om Chaka te bevrijden uit deze wrede slavernij, brengt Daniël niet alleen zijn team in gevaar, maar ook de stabiliteit van een oeroude beschaving.
The Tomb: Tijdens een reddingspoging om Russische soldaten terug te vinden, raakt SG1 gevangen in een Goa'uld graftombe. Daar ontdekken ze niet alleen de lijken van de Russische soldaten maar ook een moordzuchtig buitenaards wezen dat hun komst niet op prijs stelt.

17:08 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 20

Season 5, episodes 1-4.
Enemies: Nadat zij Teal'c hebben verloren aan Apophis, bereiden SG1 en Jacob zich voor om hun vijand aan boord van het schip van Cronos te bestrijden. Een ander schip verschijnt en geeft hen de gelegenheid om slechts licht beschadigd te ontsnappen. Bij een latere ontmoeting met het vijandig schip worden aan boord geen tekenen van leven aangetroffen, maar wel een leger Replicators en een zelfvernietigingsprogramma...
Threshold: Teal'c is op het schip van Apophis van de dood gered, maar geestelijk blijft hij zijn oude meester trouw. Bra'tac stelt voor een oud ritueel van Jaffa toe te passen.
Ascension: Tijdens het onderzoeken van een buitenaards apparaat wordt Carter bewusteloos aangetroffen. Terwijl zij wat probeert uit te rusten, wordt zij bezocht door een onzichtbaar wezen die belangrijke geheimen aan het apparaat toeschrijft, met verregaande gevolgen.
The fifth man: O'Neill blijft achter op een buitenaardse planeet om luitenant Tyler te verzorgen, het nieuwste lid van SG1. Terug op Aarde vertelt Hammond het team dat Tyler niet bestaat. Kolonel Simmons van het Pentagon wil dit laatste geval van buitenaardse geheugenspelletjes aangrijpen om het SGC uit veiligheidsoverwegingen op te doeken.

13:25 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 19

Season 4, episodes 21-22.
Double jeopardy: SG1 keert terug naar een planeet die zij geholpen hebben te bevrijden van de onderwerping aan de Goa'uld. Zij zijn bereid om hen nogmaals te begeleiden tegen Cronos, maar O'Neill en zijn team moeten het vertrouwen terugwinnen. Gelukkig krijgen zij hulp in de vorm van hun robotdubbelgangers, die staan te springen om hen in deze dubbelzware missie te assisteren.
Exodus: Het SG1 steelt een Goa'uld moederschip en leent dit uit aan de Tok'ra. SG1 komt met een plan dat ertoe zal leiden dat de zon zal exploderen en de aanvalsvloot van Apophis vernietigen. Plotseling verschijnt er een Goa'uld schip dat naar hen vuurt, waardoor ze ernstig beschadigt raken. Dit gebeurt allemaal terwijl de aftelling naar een vernietiging, die het gehele zonnestelsel met zich mee zal nemen, reeds begonnen is.

13:09 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

27-07-03

Volume 18

Season 4, episodes 17-20.
Absolute power: Sg1 wordt ingeroepen om een onderzoek in te stellen naar een kleine jongen die het genetische geheugen van de Goa'uld bezit.
The light: Leden van het SGC unit, waaronder Daniël, zijn praktisch dood. Hun conditie is eigenlijk een mysterie, maar het antwoord zou wel eens kunnen liggen in een vreemde offworld tempel die hun hersenfunctie aantast.
Prodigy: Carter maakt kennis met een veelbelovende cadet met een opstandig karaktertrek en besluit haar mee te nemen door de stargate.
Entity: Het SGC is besmet door een buitenaardse ruimtesonde dat zichzelf download in het lichaam van Carter.

11:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

25-07-03

Volume 17

Season 4, episodes 13-16.
Serpent's venom: Het SG1 is uitgezonden om een op handen zijnde alliantie tussen Apophis en Heru'ur te verijdelen. Teal'C wordt gevangen genomen...
The curse: Wanneer Daniël's voormalige professor in de archeologie omkomt tijdens een mysterieuze ontploffing in een laboratorium, gaat hij op bezoek naar zijn vroegere universiteit. Het rumoer gaat dat er een oude vloek rust op een artifact van de professor. Zou er een Goa'uld rondlopen op de universiteit...?
Chain reaction: Wanneer generaal Hammond aankondigt dat hij zich terug zal trekken, vermoedt O'Neill dat er meer is dat tot deze beslissing geleid heeft dan hij los laat. De vervanger van Hammond ontbindt SG1, dus O'Neill neemt de NID op zich. Maar zijn succes zal rusten tot de meest onwaarschijnlijke bondgenoot: kolonel Maybourne.
2010: Het is 2010. De Goa'uld zijn verslagen en ziektes zijn uitgeroeid. De redders van de Aarde zijn een buitenaards volk, genaamd de Aschen. Maar Carter ontdekt dat de Aschen een plan smeden om het menselijk ras te vernietigen. SG1 ontdekt dat er nog hoop is... tien jaar in het verleden.


16:16 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

24-07-03

Volume 16

Season 4, episodes 9-12.
Scorched earth: Het SG1 ontdekken dat zij gevangen zitten tussen twee beschavingen die een poging wagen om dezelfde planeet te koloniseren. Zij moeten een oplossing zien te vinden voor dit ethisch dilemma, of de vernietiging van een heel volk tegemoet zien.
Beneath the surface: Het SG1 ontdekken dat zij in een vreemde krachtcentrale werkzaam zijn, zonder enige herinnering van hun voorafgaand leven. Wanneer generaal Hammond de mysterieuze verdwijning van het team wil ontrafelen, proberen ieder van het SG1-team de verdwenen herinneringen terug te krijgen.
Point of no return: O'Neill ontmoet een vreemde man die beweert dat hij een buitenaards wezen is en beschikt over vertrouwelijke informatie met betrekking tot het Stargate project.
Tangent: Een testvlucht met een experimenteel luchtvaartuig verandert in een totale chaos wanneer de piloten, O'Neill en Teal'C, de cotrole over het stuur verliezen. Ze vliegen alsmaar verder en verder van de Aarde.

20:34 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 15

Season 4, episodes 5-8.
Divide and conquer: Het SG1-team wordt blootgesteld aan een mysterieus blauw licht van een machine die hun in een tijdcyclus vangt waardoor ze iedere keer weer hetzelfde beleven.
Window of opportunity: Wanneer SG1 moordlustig worden, moet de Tok'ra een manier vinden om de SGC slachtoffers van de Goa'uld gedachten manipulerende technologie te onderscheiden.
Watergate: Een onsuccesvolle Russische poging om het water door hun eigen Sterrenpoort te brengen, eindigt in een ramp. Het SG1 komt tot hun redding en ontdekt een Sterrenpoort die open blijft staan.
The First Ones: Na een merkwaardige archeologische ontdekking te hebben gemaakt, wordt Daniël Jackson gevangen genomen door een Unas.

20:21 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 14

Season 4, episodes 1-4.
Small victories: SG1 komt terug op Aarde om een zich snel vermeningvuldigend insectensoort te elimineren die zich op een Rusische onderzeeër bevindt. Het blijken replicator's te zijn....
The other side: SG1 wordt uitgezonden op een humanitaire missie om de bewoners van de planeet Euronda te helpen. Bij aankomst vinden ze een door oorlog verwoeste beschaving en een leider die wanhopig een overeenkomst wil sluiten.
Upgrades: Een vertegenwoordiger van de Tok'ra brengt een mysterieuze armband naar het SGC, die super humane kracht moet geven. O'Neill, Carter en Daniël bieden zich aan om het apparaat uit te proberen maar realiseren zich dat ze op de proef worden gesteld en mogelijk in een zelfmoordmissie zijn terecht gekomen.
Crossroads: SG1 ontmoet Shan'Auc, een verloren liefde van Teal'C. Zij beweert een methode te hebben gevonden om de Goa'uld te verslaan.

20:10 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

23-07-03

Volume 13

Season 3, episodes 21-22.
Crystal skull: Daniël vindt een kristallen schedel in de Maya-piramide die lang geleden werd ontdekt door zijn grootvader. Als Daniël op onderzoek gaat, verdwijnt hij plots en moet het SG1-team zijn grootvader opsporen om het mysterie van de schedel te ontrafelen en Daniël's leven te redden.
Nemesis: O'Neill wordt ontvoerd door de Asgard en naar een schip gebracht. Dit vaartuig zit vol met kleine, metalen insectachtige wezens, replicators genaamd, die maar één doel hebben: de Aarde te vernietigen. O'Neill wil zichzelf opofferen door het schip op te blazen, maar kan de rest van het team een andere manier vinden om hen te stoppen?

19:16 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 12

Season 3, episodes 17-20.
A hundred days: Het SG1-team bezoekt een bevriende planeet Edora om de beroemde meteorenregen te zien die elk jaar voorbij vliegt. Maar enkele meteoren vallen op de planeet en vernietigen de sterrenpoort.
Shades of grey: Op een handelsmissie naar Tollan steelt O'Neill een wapen en brengt het terug naar de Aarde. Wanneer Hammond dit ontdekt, laat hij O'Neill schorsen. Maar zijn wangedrag is nog maar het begin van een fantastisch mysterie met verstrekkende gevolgen.
New ground: Het team reist naar een planeet waar hun komst al snel een oorlog ontketent tussen 2 culturen.
Maternal instinct: Als Bra'tac bij het Stargate Command  komt met een vreemd verhaal over een interplanetaire oorlog, denkt Daniël dat dit te maken moet hebben met een mytisch kind, genaamd Harsesis.

19:08 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 11

Season 3, episodes 13-16.
The devil you know: Tijdens een poging om Jacob Carter te redden, wordt het SG1-team gevangen genomen door één van de Hell's wachters. Deze probeert informatie bij hen los te krijgen om Sokar omver te werpen. De vraag is hoeveel martelingen het team kan verdragen...
Foothold: Tijdens een medisch routine-onderzoek injecteert Dr. Fraiser elk teamlid met een verdovend middel. Wanneer Teal'C bijkomt, ontdekt hij dat generaal Hammond samenzweert met Fraiser en twee buitenaardsen.
Pretense: Het SG1-team wordt uitgenodigd door de Tolian om deel te nemen aan een zogeheten 'Trial' ceremonie. Tot hun verbazing ontdekken ze bij hun aankomst dat het gaat om een rechtzaak tegen hun vriend Skaara. Daniël en O'Neill moeten bepleiten welke gastpersoonlijkheid ze toestaan om de controle over te nemen van het lichaam van Skaara. Maar zal het recht zegevieren?
Urgo: Het team krijgt in het geheim een buitenaards organisme geïmplanteerd. Hieruit ontwikkelt zich een wezen dat zich Urgo noemt. Alleen de leden met een implantaat kunnen het wezen waarnemen. Urgo beweert goedaardig te zijn, maar het wantrouwige team doet er alles aan om zich te ontdoen van dit schepsel, voordat het hun geest overneemt.

18:55 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 10

Season 3, episodes 9-12.
Rules of engagement: Een groep SG-soldaten vecht tegen een leger van de Jaffa. Omdat het team van O'Neill denkt dat het gaat om het vermiste SG-team, snellen zij te hulp. Tot hun grote onsteltenis merken ze dat het mysterieuze team nu tegen hen de wapens inzet!
Forever in a day: Bij een bevrijding van Abydonians vindt men de verloren gewaande vrouw van Daniël Jackson terug. Haar reünie met Jackson lijdt tot zware gevolgen, namelijk de breuk met zijn vriendschap met Teal'C en zijn ontslag bij het Stargate Command.
Past and present: Het SG1-team ontdekt een planeet waar alle inwoners aan geheugenverlies lijden. Ze ontmoeten er de intelligente vrouw Ke'ra, die met hen meegaat naar de Aarde op zoek naar een geneesmiddel. Maar na een tijdje ontstaat bij  SG1 het vermoeden dat Ke'ra misschien niet helemaal is wie ze lijkt te zijn.
Jolinar's memories: De vader van majoor Carter is gevangen genomen en weggevoerd naar een maan die is omgevormd tot een ware hel. Omdat Jolinar de enige was die ooit heeft weten te ontsnappen, probeert men zijn herinneringen uit Carter's geest terug te winnen. Maar de onvoorziene verschijning van een oude vijand brengt de plannen om Carter's vader te redden in de war.

17:19 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 9

Season 3, episodes 5-8.
Learning curve: Het SG1-team komt tot de ontdekking dat het buitenaardse Orbanervolk haar kinderen misbruikt als gevoelloze data-bestanden. Om de 11-jarige Merrin te redden, moet Jack O'Neill grote persoonlijke risico's nemen.
Point of view: In een parallel-omniversum wordt de Aarde door de Goa'uld overvallen. Plotseling duiken in de Stargate-basis, in ons universum, de 'dubbelgangers' van Samantha en majoor Kawalsky op, met het dringende verzoek om hulp om zo de indringers te verjagen.
Deadman's switch: Op de planeet PJ6-877 valt het team in handen van de buitenaardse Aris Bok. Hij ontpopt zich als een genadeloze premiejager in dienst van de Goa'uld.
Demons: SG1 stoot op een primitieve, middeleeuwse beschaving die voortdurend in angst leeft voor een machtige demon. Tenauwernood kan het team een wreed mensenoffer voorkomen. De demon dreigt echter met een genadeloze vergelding...

11:14 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 8

Season 3, episodes 1-4.
Into the fire: Gevangen op de planeet van Goa'uld leidster Hathor, hopen kolonel O'Neill, kapitein Carter en Daniël Jackson op de hulp van Stargate Command.
Seth: O'Neill en zijn team zijn een verdreven Goa'uld leider op het spoor, die zich verborgen houdt als aanvoerder van een gevaarlijke sekte. Diezelfde sekte wordt ook door de FBI in de gaten gehouden.
Fair game: De Goa'uld beramen een plan voor een invasie van de Aarde. Door de bemiddeling van de machtige, buitenaardse Thor komen de Goa'uld leiders en het Stargate Command bijeen om te onderhandelen.
Legacy: Op een afgelegen planeet stoot het SG1-team op de dode lichamen van een groep van afvallige Goa'uld. Als de lijken naar de Stargate-basis vervoerd worden, ontketenen zij een dodelijk gevaar voor de Aarde...

11:01 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 7

Season 2, episodes 21-22.
1969: Een zonnewind zendt het SG1-team terug in de tijd naar 1969. Het team wordt er prompt beschuldigd van spionage door het Amerikaanse leger. Hoe redden ze zich hier uit? Hoe keren ze terug naar hun eigen tijd?
Out of mind: O'Neill ontwaakt in een futuristische wereld waar men hem vertelt dat hij 79 jaar geleden werd ingevroren. Hij wordt ondervraagd over het Stargate-project, maar dan ontdekt hij dat dit een valstrik is van de Goa'uld. Ze houden hem vast om zijn geheimen te ontfutselen en hem dan te vermoorden.
 
2 episodes from season 1.
Thor's Hammer: Op zoek naar hulp in hun strijd tegen de Goa'uld, raken Teal'C en O'Neill verdwaald in de labyrinthgrotten van de planeet Cimmeria, waar een vreselijk schepsel hen opjaagd...
Hathor: Tijdens een opgraving wordt de Egyptische koningin Hathor na 400 jaar weer tot leven gewekt. Zij tracht de mannen van Stargate Command te verleiden om haar te helpen naar haar thuisplaneet Chulak terug te keren.

10:39 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 6

Season 2, episodes 17-20.
Serpent's song: Apophis, de gezworen vijand van het SG1-team, wordt opgejaagd door de Goa'uld en zoekt redding bij O'Neill. Gemarteld en bijna stervende, stelt hij een deal voor: in ruil voor een nieuw lichaam, wil hij al zijn kennis over de Goa'uld delen. Maar is dit een pact met de duivel... of niet?
Holiday: Een buitenaards wezen betrapt Jackson met zijn uitvinding: een lichaamswisselaar. Het wezen steelt Jackson's lichaam en ontsnapt naar de Aarde. Jackson is opgesloten in een oud, stervend lichaam van het wezen.
One false step: Tijdens een routine-opdracht ontdekt het SG1-team een beschaving van vriendelijke wezens. Maar plots worden ze allemaal ziek, blijkbaar besmet door het SG1-team. Een ziekteplaag brengt de gezondheid van de gehele bevolking , inclusief het SG1-team, in gevaar. Kan het team hun vrienden redden en deze beschaving voor uitsterven behoeden?
Show and tell: Een mysterieuze jongen duikt op in het Stargate Command en vraagt om hulp. Hij beweert opgejaagd te worden door de Goa'uld. Maar is dit een list? En wie is de onzichtbare 'moeder' waar de jongen tegen praat?

10:25 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 5

Season 2, episodes 13-16.
The Tok'Ra (part 2): Om het Tok'Ra ras voor uitsterven te behoeden, mag één van hen zich nestelen in het lichaam van Carter's doodzieke vader. Maar dan vallen de Goa'uld aan en zelfs als de Tok'Ra dit overleven, kan hun hele planeet vernietigd worden.
Touchstone: Na de diefstal van een klimaatregelaar op de planeet Madrona, wordt het SG1-team als de schuldige gebrandmerkt.Degene die dit heeft gestolen beheerst nu het klimaat van de hele wereld. Kan O'Neill de klimaatregelaar terug vinden en verhinderen dat het eco-systeem wordt vernietigd door het vreselijke weer?
A matter of time: Het SG10-team wordt opgeslorpt door een zwart gat. Maar de aantrekkingskracht van het gat wordt steeds groter, zodat het de Aarde bedreigt in haar voortbestaan.
The Fifth Race: Wanneer O'Neill in een mysterieus buitenaards kijkvoorwerp kijkt, raakt zijn brein geïnfiltreerd door vreemde intelligente krachten. Jackson gelooft dat O'Neill nu in staat is de geheimen van de sterrenpoort te begrijpen.

10:09 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Volume 4

Season 2, episodes 9-12.
Secrets: Daniël Jackson reist nog eenmaal naar Abydos, de planeet van de eerste Stargate missie (zie de film 'Stargate' met Kurt Russell). Daar treft hij tot zijn verrassing zijn vrouw Sha'Re. Zij is zwanger en de vader van het kind is Apophis, koning van de Goa'uld.
Spirits: Het SG11-team komt niet terug van een missie en O'Neill gaat op zoek naar hen. Ze komen terecht op een planeet, bewoond door mystieke indianen. Vreemde geesten hebben het SG11-team gekidnapt en het SG1-team wordt hun volgende slachtoffer. Kan iemand deze onzichtbare bedreiging stoppen?
Bane: Gedurende een missie wordt Teal'C door een moorddadig insect aangevallen. Zwaargewond komt hij terug op Aarde. Niet lang daarna begint hij te veranderen...
The Tok'Ra (part 1): Carter heeft vreemde dromen waarin ze zichzelf ziet als Jolinar, de rebelse Goa'uld.

09:55 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

22-07-03

Volume 3

Season 2, episodes 5-8.
Need: Op een mysterieuze planeet redt Jackson het leven van een mooie prinses, maar als gevolg van zijn aktie wordt het SG1-team wel gevangen genomen. Jackson wordt verliefd op de prinses, maar deze romance kon wel eens de vrijlating van zijn vrienden bemoeilijken.
Thor's chariot: O'Neill en zijn team keren terug naar de planeet Cimmeria, waar zij eerder reeds het enige verdedigingsmechanisme hadden uitgeschakeld. Wanneer de planeet wordt aangevallen, gaan ze in de tegenaanval. Maar heeft Cimmeria nu nog middelen om de brutale aanvallen af te weren?
Message in a bottle: Een op het eerste gezicht onschadelijke 'bol' wordt door het SG1-team naar de basis meegenomen. Maar dan wordt O'Neill besmet door dit buitenaards voorwerp. De enige kans om hem te redden is het buitenaards virus de controle te geven over zijn lichaam.
Family: Rya'c, de zoon van Teal'c, wordt ontvoerd en het SG1-team reist naar Chulak om hem te redden. Groot is hun ontreddering als ze een wereld zien die totaal ondersteboven is gekeerd. Ze sporen Rya'c op, maar deze keert zich af van zijn vader en verhindert het team om hem mee te nemen.

18:51 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Volume 2

Season 2, episodes 1-4
The serpent's lair: De invasiemacht van de Goa'uld nadert de Aarde en alleen het Stargate Command kan de ramp voorkomen. Als O'Neill en zijn team ongezien de basis weten te verlaten, moeten zij alles op alles zetten om de Aarde te redden.
In the line of duty: Tijdens een missie naar een planeet aan de rand van het universum wordt het SG1-team brutaal aangevallen door de Goa'uld. Dit leidt tot een dramatische reddingsaktie met fatale gevolgen als kapitein Carter in het bezit wordt genomen van een Goa'uld larve.
Prisoners: Tijdens een expeditie wordt het SG1-team gevangen genomen en worden ze onder barre omstandigheden vastgehouden. Dankzij de hulp van de geheimzinnige Linea kunnen ze ontsnappen. Wat ze echter niet weten, is dat ze met Linea een dodelijk gevaar mee op sleeptouw nemen.
The Gamekeeper: Gedurende een tocht naar een nieuwe en onbekende planeet komt het SG1-team terecht in een virtuele fantasiewereld. Ineens is het mogelijk om eerdere gebeurtenissen opnieuw te beleven.18:38 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

14-07-03

Volume 1

Best of season 1
Children of the Gods: Het nieuwe SG-1 team moet de bedreiging van de Abydos bewoners onderzoeken, nadat deze de Sterrenpoort opnieuw in werking hebben gesteld. Dit onderzoek leidt tot de ontdekking van nog veel meer sterrenpoorten en een nieuwe vijand op de planeet Chulak...
There but for the grace of God: Een mysterieuze spiegel brengt Jackson naar een andere dimensie. Plots bevindt hij zich op een alternatieve Aarde, die door de Goa'uld wordt aangevallen. Jackson vermoedt dat dit lot op termijn ook de echte Aarde zal treffen. Slaagt hij erin nog terug te keren en de wereld te redden...?
Politics: Alleen Jackson kent de plannen van de Goa'uld om de Aarde aan te vallen. Maar niemand neemt zijn waarschuwing ernstig. Integendeel, de overheid besluit het dure Stargate-programma stop te zetten en de Sterrenpoort voorgoed te sluiten.
Within the serpent's grasp: Om de invasie van de Goa'uld te stoppen moet het SG-1 team orders negeren en zichzelf verplaatsen naar het hoofdkwartier van de Goa'uld. Ze belanden midden in de massale invasie-voorbereiding en hun terugkeer naar de Aarde wordt afgesneden. Kan het team de ramp nog afwenden en de mensheid redden?

15:45 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |