18-08-03

Volume 31

Season 6, episodes 21-22.
Prophecy.
Tijdens een routinemissie stuit SG-1 op een beschaving die wanhopig wacht om bevrijd te worden uit de klauwen van een Goa'uld. Terwijl ze op de planeet verblijven, wordt Jonas ziek. Hij heeft een hersentumor, die hem de mogelijkheid geeft in de toekomst te kijken... een toekomst waar O'Neill en SG-1 regelrecht in de val lopen!
Full circle.
Daniël Jackson verschijnt aan O'Neill en wijst hem erop dat Anubis de locatie heeft gevonden van het 'Oog van Ra', een mysterieus machtsobject dat ergens op Abydos verstopt is. Met de hulp van Daniël lukt het O'Neill en SG-1 het Oog als eerste te vinden; maar Anubis dreigt de hele planeet te vernietigen als Daniël en SG-1 het niet aan hem geven.

23:21 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

08-08-03

Volume 30

Season 6, episodes 17-20.
Disclosure: Generaal Hammond en het Pentagon worden gedwongen het bestaan van de Stargate kenbaar te maken aan de andere landen in de wereld. Gebruikmakend van de angst dat het Amerikaanse leger teveel macht heeft, stelt Senator Kinsey voor dat Hammond van zijn bevel wordt ontheven en de burgerorganisatie NID de leiding krijgt over het Stargate Project.
Forsaken: Tijdens een onderzoek op een andere planeet ontdekt SG1 een neergestort schip met drie menselijke overlevenden, die beweren aangevallen te zijn door buitenaardse wezens. Als Carter werkt aan het repareren van de boordcomputer, ontdekt ze dat de overlevenden een geheim bewaren... en dat niet alles is wat het lijkt.
The changeling: Op mysterieuze wijze begint Teal'c de greep op de realiteit te verliezen, als hij wordt achtervolgt door visioenen van een alternatief bestaan waarin hij een normaal mens is. Terwijl zijn paranoia steeds sterker wordt, moet hij vertrouwen op de hulp van zijn oude vriend Daniël Jackson om er achter te komen waar zijn dromen eindigen en de realiteit begint.
Memento: SG1 escorteert de X-303 op haar eerste ruimtereis. Wanneer het schip plotseling uit hyperspace raakt kan SG1 niet terugkeren naar de Aarde. De enige kans die ze hebben ligt op een nabijgelegen planeet waarvan gedacht wordt dat er zich een Stargate bevindt. Maar O'Neill moet eerst de planeetbewoners ervan overtuigen dat ze in vrede komen... een discussie die wel eens het einde van SG1 zou kunnen betekenen.

18:46 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |