09-11-05

Season 8; disk 1.

1 & 2 - New Order  - Eerste TV uitzending: 9 juli 2004
Dr. Weir moet een belangrijke beslissing nemen. Zij moet onderhandelingen voeren met andere landen over de gebeurtenissen op Antarctica en in die tijd mag Jack niet ontdooid worden. Jack ligt op de buitenpost in Antarctica en voor zijn leven wordt gevreesd. Sam en Teal’c willen met het enige Goa'uld schip dat zij hebben de Asgard gaan halen want zij kunnen misschien Jack helpen. Weir stemt toe maar Daniel moet blijven. Zijn hulp is al snel nodig als een aantal systeemheren willen komen onderhandelen want zij willen de hulp tegen systeemheer Baal, die het enorme leger van de vermoorde Anubis heeft ingelijfd. Bovendien zijn ze ook nieuwsgierig naar het wapen dat de aarde van de eersten heeft.
Sam en Teal’c worden net op tijd door Thor van de dood gered en zij moeten Thor en zijn nieuwe thuisplaneet helpen tegen de menselijke replicatoren. Maar Sam wordt ontvoerd en Teal’c en Thor schakelen Daniel en Jack in om Sam en de Asgard thuiswereld te redden. Maar hiermee zijn niet alle problemen voorbij. Een aantal worden juist gecreëerd.
3 - Lockdown - Eerste TV uitzending: 23 juli 2004
Een Russische collega komt zich aanmelden bij de SGC maar kort daarna wordt hij ziek. Niet veel later gedraagt Daniel zich zo vreemd dat Jack hem moet neerschieten. De dokter denkt dat het om een besmettelijke ziekte gaat maar Daniel komt erachter dat het de energievorm van Anubis is. Hij heeft een lichaam nodig om door de Stargate te gaan en zo weer zijn rijk op te eisen. SGC wordt compleet afgesloten maar Anubis weet zich toch via diverse personen door de Gate te verplaatsen.
4 - Zero Hour - Eerste TV uitzending: 30 juli 2004
Jack heeft het druk als de nieuwe leider van SGC. En nu gaat ervan alles mis. Eén van de teams neemt een zaadje van een plantje mee dat binnen no time de hele basis overwoekert. SG-1 is verdwenen. Baal zegt hen te hebben en wil in ruil de Goa'uld die asiel heeft aangevraagd en op de basis vast zit. Maar Jack vertrouwt deze Goa’uld niet en die geeft hem de locatie van een ZPM (een buitenaardse energiebron) die de aarde nodig heeft. Maar net op tijd komt Jack erachter dat er iets aan de hand is met deze ZPM. En dan heeft hij ook nog een nieuwe administratieve medewerker die hem als een hondje achterna loopt. Als klap op de vuurpijl komt de president hem officieel als leidinggevende installeren op de basis.
 
Extra's:
Audiocommentairies,
From Stargate To Atlantis: The Lowdown Part 1,
SG-1 Directors Series Avatar,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

17:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.