09-11-05

Season 8; disk 2.

5 - Icon  - Eerste TV uitzending: 6 augustus 2004
SG-1 komt op een planeet waar de ring als een historisch kunstvoorwerp gezien wordt. Maar door hun komst is de groep extreem gelovigen, die ervan uit gaan dat hun geloof absoluut is en dat de goden door de ring terug zullen komen, enorm gegroeid. Zo erg dat de leider een heilige oorlog start. In een aanval raakt Daniel gewond terwijl de rest al weer weg is. Contact maken met SGC is onmogelijk. Daniel is er langer dan 6 weken en weet de vrouw die zijn wonden verzorgt er toe over te halen dat haar man mee werkt in een aanval waarbij SG-1 ook kan helpen de macht terug te krijgen.
6 - Avatar - Eerste TV uitzending: 13 augustus 2004
In het lab hebben ze een trainingsprogramma ontwikkelt m.b.v. een buitenaards-apparaat dat leert van de speler. Maar Teal’c vindt het te makkelijk. Dus de ontwerper vraagt of hij met de verdere ontwikkeling wil helpen. De stoel waarin Teal’c komt te zitten leert van zijn karakter en Teal’c is een doorzetter waardoor hij steeds opnieuw het spel moet spelen. Als hij eindelijk denkt alles onder controle te hebben komt er een andere vijand aan. Omdat Teal’c niet tijdens het spel losgekoppeld kan worden, staat hij nu op het punt van uitputting. Daniel gaat hem helpen, hij gaat ook het spel in.
7 - Affinity  - Eerste TV uitzending: 20 augustus 2004
Teal’c mag eindelijk buiten de basis wonen maar het duurt niet lang voordat de eerste incidenten zich voordoen. Hij komt op voor de mensen die onrecht aangedaan worden, maar dat valt juist op. Hij kan goed overweg met zijn buurvrouw Krista. Maar haar vriend is nogal jaloers aangelegd. Als Krista’s vriend haar mishandeld, geeft Teal’c een waarschuwing dat niet meer te doen. Kort daarna zegt Krista dat het uit is en vraagt Teal’c haar mee te nemen voor het weekend. En dan beginnen de problemen pas goed. Deze blijken door de Trust (Ex-NID leden) te worden veroorzaakt. Sam krijgt een huwelijksaanzoek waar ze lang over na moet denken….
8 - Covenant - Eerste TV uitzending: 27 augustus 2004
Alec Colson is een rijk man met een enorm bedrijf achter zich dat werkt met satellieten e.d. Colson zegt bewijzen te hebben dat er buitenaards leven is. Sam wordt gevraagd met hem te gaan praten maar dat helpt niet. Colson laat op TV een gekloonde Asgard zien. Sam moet nu echt alles uit de kast halen om hem te overtuigen dingen niet publiekelijk te maken en ze neemt hem mee door de Stargate. Bij terugkomt zijn de zaken zo moeilijk geworden, door bemoeienissen van de Trust, dat het leven op aarde voor Colson niet meer mogelijk zijn. Maar er zijn planeten genoeg….
 
Extra's:
Audiocommentairies,
From Stargate To Atlantis: The Lowdown Part 2,
SG-1 Directors Series Confenant,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

18:00 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.