09-11-05

Season 8; disk 6.

15 - Citizen Joe - Eerste TV uitzending: 18 februari 2005
Joe is een kapper en hij houdt op dit moment een pistool gericht op Jack in zijn huis. Joe is boos want zijn leven ligt in puin en hij heeft er geen grip meer op. Hij geeft Jack de schuld hiervan. Dan vertelt hij een vreemd verhaal. Zeven jaar eerder vindt hij tijdens een garageverkoop een steen. Die steen laat hem alles zien wat het SG-team meemaakt. Hij begint verhalen te vertellen aan zijn zoontje en aan de klanten in zijn kapperszaak. Maar na 7 jaar gaat het slecht met de zaak, zijn vrouw wil scheiden en niemand gelooft hem. Jack moet uitsluitsel geven over de waarheid.
19 - Moebius (1) - Eerste TV uitzending: 18 maart 2005
Daniel krijgt van de dochter van de ontdeker van de Stargate een erfenis. Hierbij bevindt zich een boek waarin een tekening staat waarop Ra een ZPM in handen heeft. Daniel wil met de tijdmachine terug in de tijd (3000 jaar V.C.) om de ZPM te halen. Maar daar aangekomen komen ze in de problemen als een zandstorm hun Gateschip ‘zichtbaar’ maakt. Ze mogen de tijdlijn niet veranderen en besluiten daarom de videocamera te gebruiken om zichzelf in de toekomst te waarschuwen.
In het jaar (9 jaar geleden) dat de Stargate operationeel zou worden worden Sam en Daniel benaderd door de luchtmacht voor hulp omdat zij op een videotape staan die gevonden is in Gizeh, Egypte. Zij mogen wel werkzaamheden verrichten en ze vinden de Stargate, maar ze mogen van Generaal Hammond niet mee door de Stargate.
20 - Moebius (2) - Eerste TV uitzending: 25 maart 2005
Sam en Daniel weten Jack te overtuigen dat ze mee moeten op de missie om Teal’c te zoeken. Hij moet ook mee naar het verleden om het andere SG-1 team te redden en terug te sturen naar hun eigen tijd. Maar Daniel blijkt niet te zijn wie ze denken als ze door Aphopis worden gepakt. Teal’c gelooft hen uiteindelijk wel en samen met Sam en Jack vlucht hij. Ze gaan naar 3000 voor Christus naar Gizeh waar alleen Daniel de opstand overleeft heeft. Nu moeten ze een manier vinden dat Ra de Stargate niet mee neemt zodat ze terug naar huis kunnen en alles weer wordt zoals het was.
 
Extra's:
Audiocommentairies,
SG-1 Directors Series Moebius,
Making Of Stargate Alliance,
Behind The Stargate: Secrets Revealed 2,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

18:15 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 8; disk 5.

16 - Reckoning (1) - Eerste TV uitzending: 25 februari 2005
De kloon van Sam heeft nu de leiding over van de Replicatoren. Zij begint een vernietigingsaanval tegen de Goa’uld, zodat de Replicators hun schepen kan overnemen. Sam’s vader komt naar SGC omdat de To'kra willen dat de Goa’uld zich terugtrekken. Door de verliezen van de Goa’uld vormen de Replicators nu een groter gevaar voor de mensheid dan de Goa’uld. Teal’c is samen met Bratac naar een planeet gegaan, waar ze een heilige tempel willen innemen om zo de Jaffa op hun hand te krijgen. Kloon Sam zit inmiddels in Daniels geest en zoekt naar de plaats waar het oorspronkelijk wapen van de Ouden ligt dat de Replicators kan vernietigen. Die ligt op de plek waar Teal’c is. Ook Baal, de systeemlord, die nu aan de macht is gaat daar samen met Anubis naar toe.
17 - Reckoning (2) - Eerste TV uitzending: 4 maart 2005
Sam en haar vader zijn in de heilige tempel op de Jaffa-planeet en hebben het wapen van de Ouden ontdekt dat de Replicators kan vernietigen. Ze hebben echter de hulp van iemand anders nodig, namelijk van de vijand en wel van Baal. Die wil wel helpen, al was het alleen maar om te zorgen dat hij Anubis terug kan pakken. Kloon Sam zit nog steeds in Daniels geest en is op zoek naar verder informatie over de Ouden. Maar Daniel kan hierdoor ook in haar geest kijken en kan helpen met de strijd tegen de Replicators die SGC proberen te overmeesteren en de Jaffa planeet proberen te enteren waar het wapen is. Nu moet het wapen nog wel gestart worden.
18 - Threads  - Eerste TV uitzending: 11 maart 2005
Sam heeft twijfels over haar huwelijk met Pete. Dit omdat er eigenlijk iemand anders is, maar ze het niet kan toegeven. Tevens is haar vader stervende omdat zijn symbioot Selmak stervende is. Jack heeft een relatie, maar heeft ook daar zijn twijfels over en zijn vriendin merkt dit duidelijk. Daniel is belandt op een tussenstation. Hij is niet dood en hij is nog niet verlicht. Hij staat in dubio wat te doen en vraagt hulp, maar krijgt dat van de verkeerde persoon. Teal’c en Bratac vieren de overwinning op de Replicators en gaan nu met alle vrije Jaffa achter Anubis aan. Maar deze heeft een val gezet en wil het wapen van de Ouden hebben, zodat hij al het leven in dit melkwegstelsel kan vernietigen. Maar er is iemand die hier een stokje voor steekt en Anubis vernietigt.
 
Extra's:
Audiocommentairies,
The Last Day Of Teal’c,
SG-1 Directors Series The Reckoning,
Behind The Stargate: Secrets Revealed,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

18:11 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 8; disk 4.

11 - Gemini  - Eerste TV uitzending: 21 januari 2005
Sam is door de replicator Vijf nagemaakt omdat hij verliefd op haar is. Nu komt deze kloon Sam naar de Alpha-site omdat ze vernietigd wil worden. Ze legt uit dat de Replicators een code hebben, waardoor het wapen dat de Aarde en de Asgards hebben tegen de replicatoren veranderd waardoor de replicatoren immuun worden voor het wapen. Sam vertrouwt haar kloon omdat ze weet hoe zij zich voelde in het bijzijn van Vijf. Maar het blijkt dat de kloon toch andere motieven heeft en Sam vindt het haar schuld dat deze kloon van haar nog steeds rondloopt.
13 - It's Good To Be King  - Eerste TV uitzending: 4 februari 2005
De wereld waar Maybourne, de kolonel waar Jack altijd mee overhoop lag, naar toe is gestuurd, dreigt ten onder te gaan door de Goa'uld. SG-1 krijgt de opdracht Maybourne daar weg te halen. Maar Maybourne is de koning van het volk geworden omdat hij een ziener zou zijn. Hij heeft echter een muur van een oude tempel gevonden waar teksten op staan. Deze zijn geschreven door een Oude die in de tijd heeft gereisd. Eén van de voorspellingen is dat er mensen zouden komen die de Goa'uld tegen zouden houden. En dat is precies wat Jack doet als er een oude shuttle gewonden wordt, waar alleen Jack, met zijn Oude-gen mee kan vliegen. 14 - Full Alert  - Eerste TV uitzending: 11 februari 2005
Ex vice-president Kinsley komt Jack om hulp vragen. Hij is benaderd door de Trust. Zij willen zijn hulp hebben. Jack vertrouwd het niet en laat Kinsey met een microfoontje naar de ontmoeting gaan. Daar raken ze de man kwijt. SG-1 gaat op onderzoek uit. Hierdoor komt Daniel er in Rusland achter komt dat Kinsley, eigenlijk nu een Goa’uld is. Ook blijkt het dat de Trust nu geheel uit Goa’uld bestaan, die zo de regeringen willen infiltreren. Het Russische leger staat onder leiding van een Goa’uld. De Prometeus heeft een kans om de Trust uit te schakelen.
 
Extra's:
Audiocommentairies,
SG-1 Directors Series: Threads,
Beyond The Gate: A Convention Experience With Christopher Judge,
Profile On: Joseph Mallozzi And Paul Mullie,
Beyond The Gate: An Airforce Experience With Richard Dean Anderson,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

18:08 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 8; disk 3.

9 - Sacrifices  - Eerste TV uitzending: 10 september 2004
Ishta vraagt Jack om hulp omdat haar wereld bedreigt wordt door de Goa'uld Moloc. SGC kan een andere wereld voor hen zoeken, maar dat duurt te lang. Dus komen de vrouwen waaruit deze stam bestaat naar SGC. Bij hen is ook Ry’ac, de zoon van Teal’c die met één van die vrouwen zal gaan trouwen. Teal’c en Ishta gaan naar de planeet om te proberen te onderhandelen, maar Moloc is op de planeet en zorgt voor veel dood en verderf. De SGC komt te hulp.
10 – Endgame - Eerste TV uitzending: 17 september 2004
De Stargate verdwijnt in een flits uit het commandocentrum. Niemand kan dus ook terug komen en Teal’c is weg. Sam en Daniel gaan op onderzoek uit en komen erachter dat de Trust-leden hier achter zitten. Zij vermoorden Goa'uld en miljoen onschuldige Jaffa door bommen met symbiotengif naar verschillende werelden te sturen. Ze doen dit vanaf een gecamoufleerd Goa’uld schip. Daniel gaat proberen het schild uit te schakelen zodat de Prometeus hen kan zien.
12 - Prometheus Unbound - Eerste TV uitzending: 28 januari 2005
Generaal Hammond komt naar SGC omdat hij Daniel mee wil hebben om met de Prometeus richting Stargate Atlantis te gaan. Daar hebben ze al een tijd lang niets van gehoord. Maar eenmaal onderweg krijgen ze een noodoproep. Als ze gaan kijken wordt alle crew van boord gehaald, maar Daniel wordt over het hoofd gezien. De supersoldaat die dit op zijn geweten heeft, blijkt echter een mooie vrouw te zijn. Vala wil haar volk redden van de Goa'uld en wil Daniels hulp hebben. De twee onderhouden een haat-liefde verhouding, welke resulteert in een ontsnapping van Vala.
 
Extra's:
Audiocommentairies,
Super soldier: The Making Of A Monster,
Beyond The Gate: A Convention Experience With Amanda Tapping,
Beyond The Gate: A convention Experience With Michael Shanks,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

18:04 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 8; disk 2.

5 - Icon  - Eerste TV uitzending: 6 augustus 2004
SG-1 komt op een planeet waar de ring als een historisch kunstvoorwerp gezien wordt. Maar door hun komst is de groep extreem gelovigen, die ervan uit gaan dat hun geloof absoluut is en dat de goden door de ring terug zullen komen, enorm gegroeid. Zo erg dat de leider een heilige oorlog start. In een aanval raakt Daniel gewond terwijl de rest al weer weg is. Contact maken met SGC is onmogelijk. Daniel is er langer dan 6 weken en weet de vrouw die zijn wonden verzorgt er toe over te halen dat haar man mee werkt in een aanval waarbij SG-1 ook kan helpen de macht terug te krijgen.
6 - Avatar - Eerste TV uitzending: 13 augustus 2004
In het lab hebben ze een trainingsprogramma ontwikkelt m.b.v. een buitenaards-apparaat dat leert van de speler. Maar Teal’c vindt het te makkelijk. Dus de ontwerper vraagt of hij met de verdere ontwikkeling wil helpen. De stoel waarin Teal’c komt te zitten leert van zijn karakter en Teal’c is een doorzetter waardoor hij steeds opnieuw het spel moet spelen. Als hij eindelijk denkt alles onder controle te hebben komt er een andere vijand aan. Omdat Teal’c niet tijdens het spel losgekoppeld kan worden, staat hij nu op het punt van uitputting. Daniel gaat hem helpen, hij gaat ook het spel in.
7 - Affinity  - Eerste TV uitzending: 20 augustus 2004
Teal’c mag eindelijk buiten de basis wonen maar het duurt niet lang voordat de eerste incidenten zich voordoen. Hij komt op voor de mensen die onrecht aangedaan worden, maar dat valt juist op. Hij kan goed overweg met zijn buurvrouw Krista. Maar haar vriend is nogal jaloers aangelegd. Als Krista’s vriend haar mishandeld, geeft Teal’c een waarschuwing dat niet meer te doen. Kort daarna zegt Krista dat het uit is en vraagt Teal’c haar mee te nemen voor het weekend. En dan beginnen de problemen pas goed. Deze blijken door de Trust (Ex-NID leden) te worden veroorzaakt. Sam krijgt een huwelijksaanzoek waar ze lang over na moet denken….
8 - Covenant - Eerste TV uitzending: 27 augustus 2004
Alec Colson is een rijk man met een enorm bedrijf achter zich dat werkt met satellieten e.d. Colson zegt bewijzen te hebben dat er buitenaards leven is. Sam wordt gevraagd met hem te gaan praten maar dat helpt niet. Colson laat op TV een gekloonde Asgard zien. Sam moet nu echt alles uit de kast halen om hem te overtuigen dingen niet publiekelijk te maken en ze neemt hem mee door de Stargate. Bij terugkomt zijn de zaken zo moeilijk geworden, door bemoeienissen van de Trust, dat het leven op aarde voor Colson niet meer mogelijk zijn. Maar er zijn planeten genoeg….
 
Extra's:
Audiocommentairies,
From Stargate To Atlantis: The Lowdown Part 2,
SG-1 Directors Series Confenant,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

18:00 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

Season 8; disk 1.

1 & 2 - New Order  - Eerste TV uitzending: 9 juli 2004
Dr. Weir moet een belangrijke beslissing nemen. Zij moet onderhandelingen voeren met andere landen over de gebeurtenissen op Antarctica en in die tijd mag Jack niet ontdooid worden. Jack ligt op de buitenpost in Antarctica en voor zijn leven wordt gevreesd. Sam en Teal’c willen met het enige Goa'uld schip dat zij hebben de Asgard gaan halen want zij kunnen misschien Jack helpen. Weir stemt toe maar Daniel moet blijven. Zijn hulp is al snel nodig als een aantal systeemheren willen komen onderhandelen want zij willen de hulp tegen systeemheer Baal, die het enorme leger van de vermoorde Anubis heeft ingelijfd. Bovendien zijn ze ook nieuwsgierig naar het wapen dat de aarde van de eersten heeft.
Sam en Teal’c worden net op tijd door Thor van de dood gered en zij moeten Thor en zijn nieuwe thuisplaneet helpen tegen de menselijke replicatoren. Maar Sam wordt ontvoerd en Teal’c en Thor schakelen Daniel en Jack in om Sam en de Asgard thuiswereld te redden. Maar hiermee zijn niet alle problemen voorbij. Een aantal worden juist gecreëerd.
3 - Lockdown - Eerste TV uitzending: 23 juli 2004
Een Russische collega komt zich aanmelden bij de SGC maar kort daarna wordt hij ziek. Niet veel later gedraagt Daniel zich zo vreemd dat Jack hem moet neerschieten. De dokter denkt dat het om een besmettelijke ziekte gaat maar Daniel komt erachter dat het de energievorm van Anubis is. Hij heeft een lichaam nodig om door de Stargate te gaan en zo weer zijn rijk op te eisen. SGC wordt compleet afgesloten maar Anubis weet zich toch via diverse personen door de Gate te verplaatsen.
4 - Zero Hour - Eerste TV uitzending: 30 juli 2004
Jack heeft het druk als de nieuwe leider van SGC. En nu gaat ervan alles mis. Eén van de teams neemt een zaadje van een plantje mee dat binnen no time de hele basis overwoekert. SG-1 is verdwenen. Baal zegt hen te hebben en wil in ruil de Goa'uld die asiel heeft aangevraagd en op de basis vast zit. Maar Jack vertrouwt deze Goa’uld niet en die geeft hem de locatie van een ZPM (een buitenaardse energiebron) die de aarde nodig heeft. Maar net op tijd komt Jack erachter dat er iets aan de hand is met deze ZPM. En dan heeft hij ook nog een nieuwe administratieve medewerker die hem als een hondje achterna loopt. Als klap op de vuurpijl komt de president hem officieel als leidinggevende installeren op de basis.
 
Extra's:
Audiocommentairies,
From Stargate To Atlantis: The Lowdown Part 1,
SG-1 Directors Series Avatar,
Production Design And Photo Gallery,
WWW,
Trailers.

17:56 Gepost door Helliwood-man | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |